tiistai 15. huhtikuuta 2014

Polvijärvi RN 5.4.

Me otetaan nyt "ilo" irti nuorten luokasta, kun se vielä onnistuu - siispä kevään näyttelykierros Polvijärvi, Mikkeli, Tuuri alkoi! Sona sai mieluisan yökyläilijän, kun Polvijärven reissulle mukaan lähti pk-uros Hugo junioriluokkaan :) Kyllä pienet touhusivatkin perjantaina ihan iltamyöhään asti! Hyvin onneksi jaksoivat lauantaina myös näyttelyssä.

Sonasta ei tullut otettua parempaa seisontakuvaa, tämä ainut on hieman hassusta kuvakulmasta ja seisotuskin on hieman onneton. Noh, koira on tälle blogille jo tuttu...

Sona oli näyttelypaikalla oikein kuuliainen ja rento, taisi itse asiassa olla ensimmäinen näyttely kun se viihtyi omassa kopassaankin mukavasti. Lieköhän edellisen päivän hillumisella Hugon kanssa ollut jotain vaikutusta...? :D Ennen kehää käytin sen vielä ulkona ja otin syliin katselemaan kehää. Juuri ennen kehää rentouttavat hassuttelutemput ja kevyttä ravia. Sonan käyttäytymisessä kehässä ei ollutkaan mitään moitittavaa, mutta pöydälle nostettaessa iski jännitys ja selän pyöristäminen. Pyöreä selkä vaikutti sitten tietysti koiran kokonaiskuvaan... Kauniisti Sona antaa kyllä pöydällä käsitellä ja katsoa hampaiston, mutta jokin siinä jännittää - joskus enemmän ja joskus vähän vähemmän. Tällä kertaa vähän enemmän, harmi. Lisäksi tuomari ei antanut ollenkaan aikaa asetella koiraa, vaan oli jo kädet ojossa pöydän ääressä, kun vasta nostin Sonaa. Tietysti hänelläkin oli kiire, kun kehä oli jo myöhässä, mutta Sona on seisonut yleensä paremmin, jos sen ehtii asetella. Aina jää mukavampi kuva kehästä, jos koira esittää parhaat puolensa, mutta tietenkään aina ei voi onnistua! Ikuiset treenit jatkuvat...

 Siispä varmasti aivan oikeutetusti minimaalisen nuorten luokan voittikin Sonan kilpakumppani ja Sona jäi toiseksi EH:lla.
Arvostelu näytti tältä:
Polvijärvi 5.4.2014, tuomari Pirjo Aaltonen
"Oikeankokoinen, mittasuhteiltaan tyypillinen narttu. Ikäisekseen varsin hyvin kehittynyt pää. Hyvä purenta. Saisi olla paremmat kulmaukset edessä ja takana. Jyrkkä lantio. Ylälinja pyöristyy liikkeessä. Etuaskel kovin korkea ja holtiton."
NUO EH-2

Mutta ei huolta, jatkamme treenejä ;) Chihutapaamisessa saimmekin jo vinkkejä pöytäseisotukseen, jospa toisen kerran paremmin!
Kuvista Suville kiitos! :)
Ps. Ei ollut kyllä muutenkaan meidän jyväskyläläisten päivä, molemmat muutkin chihut Jyväskylästä saivat EH:n...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti