maanantai 7. tammikuuta 2013

Leppoisia lomapäiviä





Leikkiä, ulkoilua, lepoa - niistä on meidän uuden vuoden alku tehty ;)










Tänään alkoi mun viimeinen lomaviikko, mutta yritämme kyllä nauttia lomasta aivan loppuun asti! Sen Sona ainakin osaa ;) Me ollaan vietetty leppoisia, joskaan ei laiskoja, lomapäiviä. Sen suurempia uutisia ehkä on vähemmälti, mutta koira ainakin vaikuttaa harvinaisen tyytyväiseltä - kuten omistajansakin :)

Ehkä suurin uutinen viime päiviltä on se, että aivan yllättäen Sonan maitoalakulmahampaat irtosivatkin luonnollisesti! Soitin Uuden Vuoden pyhäpäivien jälkeen paikalliselle pieneläinklinikalle, josta saimme ajan vasta seuraavalle viikolle. Harmittelin sitä, koska olin takuuvarma, että tiukassa tönöttävät kulmurit eivät hievahdakaan itsestään ja olin jo aivan valmis viemään Sonan eläinlääkäriin. Pysyvät kulmurit nousivat nimittäin hieman sivuun maitokulmureihin nähden, eivätkä uudet hampaat suoraan työntäneet maitohampaita pois. Mutta. Tadaa, kaksi päivää ennen varattua eläinlääkäriaikaa havahduin Sonan maiskuttamiseen. Kuvittelin sen hakeneen jälleen joulukuusen alta pienen neulasen järsittäväksi, mutta ällistyinkin aivan täysin, kun huomasin toisen alakulmurin roikkuvan lähes irti. Tönäisin sitä sormellani hieman, nähdäkseni kuinka tiukasti se vielä on kiinni, ja hammas putosikin saman tien. Huh, mikä helpotus! :) Ehdin jo ilmoittaa ilouutisen Sampalle ja ell-siskolleni, ennen kuin katsoin Sonan suuhun hieman tarkemmin. Toinenkin maitoalakulmuri nimittäin puuttui! :) Edellisenä päivänä molemmat kulmurit olivat vielä olleet hanakasti paikallaan, joten äkkiä nämä hammastilanteet muuttuu. Eläinlääkäriaika meni siis heti peruutukseen ja meillä huokaistiin helpotuksesta :) Siispä, Sonan hampaisto vaikuttaa meille oikein hyvältä: 6+6, tasapurenta, vaihtuivat luonnollisesti.

Nyt kehtaa esitellä hammaskalustoa!

Lomalla on tietysti leikitty ahkerasti - erityisesti repimisleikkejä, jotta maitohampaat irtoaisivat ja tietysti palloleikkejä, koska hörökorva on "pikkaisen" pallohullu ;) Sonasta on ihanaa, kun leikittäjiä on ollut monta ja yleensä aina jonkun on saanut houkuteltua leikkimään! 

Varpaatkin aivan harallaan! :D







Kuvat suurenevat klikkaamalla - suosittelen, niin huvittavia ilmeitä Sonalla on ;) 

Sonasta tuo pieni punainen pomppiva pallo on aivan huippu - Sona ei nimittäin saa siitä kunnolla kiinni hampaillaan, joten sillä on pelattava vain tassuilla. Toki Sona on sitä vähän maistellutkin ;) Tämä pomppupallo onkin tosi kestävää materiaalia, sillä pieniä naarmuja lukuun ottamatta se ei ole kärsinyt sen suurempia kolhuja vielä ollenkaan :) Toinen jouluksi ostettu pallo, pehmeä jalkapallo, ei puolestaan enää pitkään kestä kasassa...

Eikö enää leikitä?
Eikö edes pallolla? :)
Onneksi voi pallon kanssa touhuta yksinkin - maistella ja pyöritellä... ;)

Kavereiden kanssa on myös pyöritty ahkerasti, kyytiä on saanut niin Nomi kuin Röllikin. Ihanaa, kun on ollut hieman lauhempia päiviä, niin ollaan päästy metsäänkin riehumaan! :) 



<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti