torstai 7. marraskuuta 2013

Toimintaa! komentaa Sona

Blogissa ei olekaan tullut mainostettua chihuahuatapaamisia, joissa käytiin Sonan kanssa jo keväällä jokusen kerran ja nyt taas syksyllä joka viikko :) 
Kyseessä on siis Chihuahua ry:n Keski-Suomen piirin järjestämät tapaamiset Valorinteellä sisätiloissa viikottain. Pääsymaksuna pari euroa, joilla maksetaan tilan vuokra, eli ei ollenkaan hullumpi hinta. Piirihän järjestää ulkotapaamisiakin, mutta ne ovat olleet yleensä viikonloppuisin, jolloin me taas ollaan ihan muualla. Muutenkin toi sisävuoro on minusta mukava, sillä säästä riippumatta koirat pääsee sekä leikkimään että treenaamaan näyttelyitä varten ;) 
Sonakin jo tietää, mihin mennään, jos puhutaan "chihukavereista"! :D
Kerrankin minulla sattui kamera mukaan lokakuun puolessa välissä, joten tältä siellä Sonan meno näyttää!

Parin tapaamiskerran perusteella Sona valitsi parhaaksi leikkikaveriksi prahanrottakoira (joka rodusta riippumatta saa osallistua kokonsa puolesta!) Veetin :)


Sona vähän polleena...häntä ihan mutkalla...

Sona ei tosiaan kainostele! Joku sanoi minulle, että koiran juoksujen tietää menneen ohi, kun narttu ei enää anna urosten haistella, mutta noh... Sona on aina ollut tällainen :D

Sona ja pikku-Timi

Veeti hyppelehtii

Välillä pitää tulla moikkaamaan emäntää ja hakemaan herkkuja!

Vaikka näyttelytreenit ovat osallistujille vapaaehtoiset, ollaan me osallistuttu joka kerta treeneihin. Jyväskylän näyttely lähestyy, you know! Lisäksi tapaamisissa on aina sopivasti hälyä ja häiriöitä, erinomaista treeniä siis :) Maassa Sona on mainio, ravaa kiltisti (saattaa nuuskaista maata tai rapsuttaa näyttelyhihnan kaulainta, muuten tosi hyvä) ja seisoo sekä aseteltuna että vapaasti tosi kivasti. Nyt antaa asetellakin hienosti sekä maassa että pöydällä. Pöytää on tietenkin treenattu ahkerasti ja joka kerta menee paremmin!
Tältä näytti 14.10, Sonalla ikää 1v 4kk

Ei näytä enää ollenkaan niin kevyeltä ja sporttiselta kuin kesällä, mutta onhan se aika kirppu silti :)

"Treenataankos lisää?"
On ollut mukava huomata, että Sona tykkäisi treenailla ja tulee leikkien lomassa välillä pyytämään tekemistä. (Ahne mikä ahne...) Sitten aina vähän treenataan, hihnan kanssa tai ilman, hienosti onnistuu!

"Mangustit" kerjää... Adele ja Sona :)

Sonalle kelpaisi muidenkin herkut!

Kerjäläiset, Sona ja Veeti

Alkusyksystä me osallistuttiin Taitavien Tassujen (http://www.taitavattassut.net) näyttelykurssille, joka oli tosi mukava kokemus! :) Tehokasta treeniä sekä Sonalle että minulle! Uusi paikka, tuntemattomat koirat ja ihmiset, häiriötä... Pöytätreeniähän me pääasiassa lähdettiin hakemaan, sillä se on usein ollut juuri se Sonan epävarmin hetki näyttelyissä, ja pöytätreeniä kyllä saatiin! Yksi hyvä harjoitus oli se, että koirien ollessa näyttelyseisonnassa vuorotellen kaikki handlerit kävivät tervehtimässä muiden koiria. Sona oli yleensä tämän harjoituksen ajan pöydällä, ja kurssin loppupuolella se ei enää aristanut ollenkaan samalla tavalla tuntemattoman ihmisen lähestymistä! :) Hallissa oli hieman viileää syksyiltoina, joten olikin yksi konsti pitää Sona lämpimänä ja iloisen reippaana. Onneksi se motivoituu herkuilla loistavasti. Sona oli kyllä aivan mainio koko kurssin ajan, teki kaiken mitä pyysinkin <3 Kurssin ainut huono puoli sen lyhyys, vain kuusi koulutuskertaa! Me oltais viihdytty pari kertaa lisää :)

Viimeisellä treenikerralla meillä oli "leikkinäyttely" ja ulkopuolinen henkilö arvosteli koirat ja handlerit juuri handlaamisen ja koiran käyttäytymisen suhteen. No, kuinkas kävikään...
Sona sai ERInomaisen, oli pienten koirien 1., narttujen 1. ja lopulta koko kurssin PARAS! :) 
Olin kyllä aivan äimänä! Mutta tosi ylpeä ja onnellinen tuosta pienestä kirpusta, kurssin pienimmästä osallistujasta! "Tuomari" tykkäsi erityisesti Sonan iloisesta esiintymisestä, koira kuulemma esiintyi ja esitettiin edukseen. Kouluttaja kehuikin Sonaa pieneksi diivaksi, jolla on uskomaton kehäkarisma :)
Tässä kouluttaja-Katjan ottama kuva pienten koirien parhaista. 
(Sona ei meinaa näkyä kunnolla, mutta onhan se nimeltääkin Zahara...juuri hiekkaa muistuttavan värityksensä takia ;) )
Klikkaa suuremmaksi! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti