perjantai 21. joulukuuta 2012

Aktivointilelut testissä

Pakkaspäivien iloksi lainasimme Sonan kanssa Rölliltä muutamia aktivointileluja, joita ollaan nyt parin päivän aikana testattu :) Sona on saanut aika usein ruokansa joko pyyhkeeseen käärittynä tai jotenkin muuten hieman aivotyötä vaatien - erityisesti kovina pakkaspäivinä, kun pihalla kirmailu on jäänyt vähemmälle. Olen jo pidemmän aikaa ajatellut hankkia Sonalle jonkinlaisen aktivointilelun tai -pelin, josta Sona saisi silloin tällöin ruokansa, mutta ainut este on ollut se, etten ole ollut aivan varma mistä pentu innostuisi. Halusin Sonan kokeilevan edes joitain leluja, jotta näkisin mikä toimii ja mikä ei. Onneksi on kavereita, sillä Röllin lelut antoivat jo hyvin osviittaa siitä, mitä Sonalle kannattaisi ostaa ;)
Tyytyväinen testaaja ;)
Testissä perus-Kongi, HauHaun hammashoitorugby ja Trixien Snack Roll.

Ensin kokeiltiin punaista perus-Kongia (esim. http://www.petnetstore.fi/tuotteet/lelut-aktivointilelut/Classic-KONG-2-kokoa). Raksut sisään, ja lelu lattialle. Sonan normaali ruoka-annos oli hieman liian iso mahtuakseen kokonaan pienen Kongin sisään ja arvatenkin osa raksuista valahti heti ulos lelusta, kun sen lattialle laittoi. 
Mutta testaaja oli tyytyväinen!
Vedellä raksut tietysti voisi pehmentää, jolloin Kongissa olisi enemmän tekemistä, mutta en tällä ensimmäisellä kertaa pehmentänyt, sillä pehmeät raksut eivät ole maistuneet Sonalle niin hyvin kuin kuivat. Toki nyt kun tietää, miten mieluisa Kong Sonalle on, voisi kokeilla pehmeitäkin raksuja täytteenä ;)



Sona sai raksut Kongista helposti. Mielellään se tökki ja tyrkki lelua tassuillaan ja kuonollaan, vaikka ehkä vähemmälläkin olisi selvinnyt. Aivan viimeiset raksut olivat vähän haastavampia saada Kongista ulos, mutta eivät ollenkaan mahdottomia. Hyvin Sonalla meni aika tämän kanssa! Voittaa tylsästi kupista syömisen milloin vain. Namien kanssa myös loistolelu.
Kongista Sona tykkäsi niin, että leikki sillä vaikka siellä ei enää ruokaa ollutkaan :) 

Seuraavaksi vuorossa oli HauHaun vihreä hammashoitorugby (esim. http://www.hauhau.fi/tuotteet/lelut/lateksilelut/hau-hau-champion-hammashiotorugby-minttu/). Lelussa on esittelytekstin mukaan raikastavaa minttua, mutta lelu on ollut Röllillä jo sen verran pitkään, että ei mistään mintusta ole enää mitään tietoa :D Tarkoitushan olisi pureskella lelua (ja maistella ilmeisesti minttua) niin, että saisi lelun "hampaiden" väliin pujotetut herkut tai raksut.

Pujottelin Sonan raksuja lelun "hampaiden" väliin, mahdollisimman pintaan, jotta lelu olisi alkuun Sonalle helppo. Raksut ovat kuitenkin sen verran pieniä, että siinä olikin haastetta Sonalle saada kaiverrettua niitä irti. Sona kyllä päättäväisesti yritti saada lelusta raksuja, se piti tassuilla kiinni, nuoleskeli raksuja ilmeisesti niitä pehmentääkseen, otti hampailla kiinni hellästi ja kovasti ja eri suunnista, mutta... Sona ei saanut, ainakaan tällä ensimmäisellä kerralla, yhtään raksua ilman apua irti.
Isäni Sonaa auttamassa :)

Miksi en saa tästä irti mitään??
Äiti, auta!
Päädyinkin sitten omin sormin napsuttelemaan raksut lelun "hampaiden" välistä pois - olipahan homma! Ilmeisesti raksut ovat liian pieniä tämän lelun hampaistoon, sillä hieman suuremmat ankanpalat Sona sai helposti irti ;) Siispä hyvä nameille, mutta ei ainakaan Sonan raksuille.

Kolmantena ja viimeisenä testattiin Trixien aktivointipeliä, Snack Rollia (esim. http://www.petnetstore.fi/tuotteet/lelut-aktivointilelut/Trixie-aktivointipeli-Snack-Roll). Snack Rollissa tarkoitus on pyörittää lelua tassuilla tai kuonolla, jolloin raksut putoilevat lelun rei'istä. Kansi auki, ruokaraksut sisään, kansi kiinni ja lelu Sonalle!
Mikä sä oot? ihmettelee Sona
Aikansa lelua ihmeteltyään Sona tutustui siihen lähempää ja sai muutaman raksunkin tönäistyään lelua vahingossa kuonollaan. 

Ai täältä saa ruokaa! 

Snack Roll on kovaa materiaalia, joten raksut pitivät aikamoista meteliä lelun pyöriessä lattialla eikä Sona oikein ihastunut kolisevaan purkkiin. Siispä reaktio oli lopulta kuitenkin samantyyppinen kuin mintturugbyyn:
Äiti, auta!
Snack Rollin ääniin aion kuitenkin Sonan totuttaa, sillä siihen mahtuu helposti Sonan koko ruoka-annos, raksut on hankalampi saada ulos kuin Kongista, aika kuluu hyvin ja aivotyötäkin saa tehdä. Saa nähdä, mitä siiseli toteaa suunnitelmastani ;)

Tämän testin perusteella hankkisin Sonalle ehdottomasti pienen Kongin ja jonkin Snack Rollin tyyppisen lelun. Luulen, että Sonalle mieluisampi olisi pallonmuotoinen lelu, jota pyörittäessä siitä putoilisi raksuja. Se kun niin rakastaa kaikenlaisia lelupalloja ;)

2 kommenttia:

  1. Meillä on Doriksella käytössä pallo mistä saa pyörittelemällä nameja ja reiän kokoa saa suurennettua. Sitten on sellainen hyrrän mallinen namikapine jonka vaikeutta voi myöskin säätää. Niin ja tuollainen minttujuttua vastaava pallo. Kongiin voi kuulemma laittaa vaikka juustoa ja sulattaa mikrossa ja äkkiä pyörittelee vähän että leviää hyvin sisään, tai sitten tunkee täyteen jauhelihaa ja pakastaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen namipallo ois varmaan aikamoinen hitti Sonan leluna, pitääkin etsiskellä sille sopiva ;)
      Kongivinkkejä oon bongaillu kans, pitää kokeilla jotain jännää! Pakastaminen vois olla aika hauska, koska pakasteherneet ainakin oli huippujuttu Sonan mielestä :D

      Poista